Alla inlägg under januari 2007

Av miniu - 16 januari 2007 19:13

Ja, nu är badrumsmöblerna klara - och det är det slutgiltliga valet. Faktum är det att jag lade ett bud på Hus o Hems auktioner på en kommod från Duobad som jag ändå hade tänkt att köpa, och jag vann fick jag reda på idag.Sparade en si så där 8000:- och det kom inte helt fel.Till toan uppe av modell mindre blir det möbler från Miller, www.millergroup.se, serien Oakland.Nu ska det väl ändå börja ta fart snart i badrummen - om bara rörmokaren hittas! Idag var det ytterligare en milstolpe... köket kom! Och i morgon kommer alla vitvaror. Snickarna börjar sätta upp köket imorgon!Nice nice!Det kändes lite bättre när jag vaknade imorse, och på jobbet blev det lite jobbigt när vi hade en kvalitetsuppföljning. Man försöker inte att ta åt sig, men vissa saker är helt utanför min kontroll och det jag kan göra. Så typiskt när man ber andra göra det, men struntar idet och det blir man själv som får på käften för det.Eftermiddagen tillbringades på Höga Kusten-hotellet och lite styrgruppsmöten. Underbart vackert där uppe!Nu ska jag åka till huset igen och knäppa lite nya kort på kaoset.Och... ni som skriver kommenterar, det uppskattas ska ni veta - varenda ord går rätt in i hjärtat!

Av miniu - 15 januari 2007 22:04

...snacka om energitjuvar. Orkar inte utveckla det, men jag vill bara kräkas ut ilskan och vreden jag känner.Trodde att jag hade jobbat klart med att sätta dessa människors beteende på en rimlig proportion till mig och mitt liv, men tydligen börjar dom ta energi nu igen.Jag är en person som tar ganska mycket plats, som ibland gör lite banbrytande val, men jag står alltid för det jag gör och jag står även rakryggat för det - just det verkar tydligen irritera flera i min närhet...Mycket bättre att vara falsk och inte kunna stå för det man gör, bara för att smälta in...Svammel och svammel men vill bara få ur mig denna frustration. Fröken har visst lite att jobba vidare på kan det konstateras...

Av miniu - 15 januari 2007 18:19

De gånger det har hänt kan jag räkna på ena handen... jag menar alltså att försova sig.Vaknade av ett rycka 8.05 av att jag låg på något hårt - VÄCKARKLOCKAN! Det blev panik kan jag säga som annars skulle ha klivit upp 6.45 Hur som helst blev dagen helt ok ändå. Två informationsmöten höll jag, och fick slutligen i väg anbudet - vilken känsla!Nu är det bara till att hålla tummarna - vi har i allafall gjort allt vi kunnat.Fick ett trist besked om golvet... slutet på februari kommer det. Förbannat också! Trodde att jag skulle kunna vara inflyttad tills dess, men det är ju ingen som helst idé att flytta in och sedan lägga golv.Jaja... vi får väl se hur det blir.Imorgon lägger dom iaf köksgolvet så att snickarna kan montera upp köket.Nu ska jag ta och göra mig klar för träning. Hoho vad spännande det ska bli med träning, vi får se om ryggen klarar av det.Imorgon blir den en tur till Höga Kusten för styrgruppsmöte i ena projektet... och då - då gäller det att inte försova sig.

Av miniu - 14 januari 2007 22:35

Inte helt otippat skulle vissa av er säga, eftersom den innehöll allt jag tycker att en film ska ha , dramatik, kärlek, komedin och en stor mängd värme...Ni måste bara se Pingvinresan om ni har en stund över. En helt annorlunda underbar ljuvlig och varm filmupplevelse, med betoning på annorlunda. Blev ingen träning idag, utan en kväll en soffan med film, då snön fullständigt vräker ner ute, och inte en endaste plogbil syns till - spännande att åka till jobbet imorgon!Så... nu har jag sett Pingvinresan, och nu återstår bara Happy Feet som jag har lite större hopp att få se tillsammans med någon. Anneli skrattade när hon hörde vilken film jag hyrde, men även hon hade nog tyckt att denna var ljuvlig. Små små små lurviga liv...Jag är som tokig i djur på äldre dar... helt uppslukad av små djur och är det dessutom en pippi - ja, då är det en hang up på hög nivå.Nu ska jag försöka avrunda innan vardagen och måndagen tar över igen!

Av miniu - 14 januari 2007 14:04

Ja, då var det söndag och man sitter på jobbet. Så skulle det ju inte bli, och så är det vanligtvis inte. Backa klockan ett halvår så var det mer regel än undantag att jag tillbringade helgerna, kvällarna och all min lediga tid på jobbet. Never att det ska bli så igen.Idag är är jag på jobbet och pysslar med lite bilagor till ett anbud som ska in imorgon.Ute fullständigt vräker snön ner och Håkan som hade lovat att ordna till renoveringsgipsen i nya huset. Bor man längst upp i stan är det naturligt att inte komma upp med bilen, och så blev det idag.Tvärstopp...Igårkväll var det middag hemma hos Jessica - och det var lika trevligt som vanligt.Hemma hos mig ser det dock inte lika trevligt ut, köksgardinerna nertagna, sovrummet likaså.Stora flyttardagen närmar sig med stormsteg. Hoppas att det händer lite saker nu i veckan så att jag håller min flyttplan.Rörmokaren ska förhoppningsvis börja nu...Ikväll tror jag att jag ska ge mig på att entra Friskis och Svettis igen. Försöka mig på ett baspass för att se om ryggen håller. Efter det hoppas jag på en lugn och härlig kväll i soffan.Till veckan lär jag väl också få besked om när det blir begravning för farfar. Jag har tänkt på honom stora delar av helgen och varje gång jag tänker på honom så ler jag... Nu ska jag ta och avrunda lite här på kontoret innan det blir en taccosallad till lunch. Underbart gott får vi hoppas!

Av miniu - 12 januari 2007 14:05

Min älskade Farfar har lämnat jordelivet. Så många känslor som bubblar upp, och ni som känner mig förstår att situationen är lite mer pikant än så... han har en stor plats i mitt hjärta. Så många fina minnen, och jag har lovat mig själv att försöka tänka på det... allt det fina!Vilken morgon... hur många tårar finns det på en människa. Beskedet var kanske inte oväntat, men det känns så jobbigt för jag vet vad jag har vänta mig framöver.Ikväll blir det soffan tror jag. Jag har jobbat hela dagen idag, och ska försöka avrunda inom kort.

Av miniu - 11 januari 2007 23:34

* Alla väggar med sprickor är gipsade* Heltäckningsmattan urdragen* Alla karmar och dörrblad borta* Köket nerrivet* El dragen till sovrummet* Hörselslingan nedtagen* Båda klädkamrarna är nedmonterade* Alla radiatorer borta* Ny ytterdörr och lampa uppsatt* Väggen till de två pyttesovrummen är borta - ett sovrum blev till* Dörrhål igenslaget* Alla lister och socklar är borta ( och jag har fått ryggont)* Ny postlåda och emaljskyltar uppsattMålarna har dessutom målat kökstaket och spacklat övervåningen!

Av miniu - 11 januari 2007 23:06

... det vågar jag påstå i allafall. Väggar är rivna, väggarna är uppsatta och jag vet inte hur många tuber PL 600 som gått åt till denna renoveringsgips. Jag tipper väl på ett 40-tal tuber. Jag som trodde att 5 skulle bli för många... ojoj vad fel jag hade.Under drygt en vecka har jag haft väldigt stor hjälp för att kunna komma igång och riva eländet. Kalle och Håkan har verkligen varit helt suveräna och alla hantverkare har verkligen underlättat. Själv har jag inte kunnat bidraga så mycket, mer än lite städning och plock under kvällarna. Jag gissar att jag har det roliga kvar nu, och att jag kommer se skillnad om bara några veckor. När jag kommer hem från min examination på chefsutbildningen så är det nog till stor del klart hoppas jag på!Sedan förra uppdateringen i bloggen så har jag även sålt min bostad, hipp hipp hurra vad det känns bra. Egentligen känns det lite tvådelat faktiskt. Jag trivs ju så bra, men jag vet att jag kommer trivas desto bättre på nya stället... Idag blev det lunch på 7 Kryddor med Titti och det är alltid lika trevligt tycker jag. En arbetsdag löpte på och nu är det bara till att ladda för morgondagen, där 2 timmars telefonmöte ingår... Ja, här ser ni bilderna på huset - och den fantastiskt stora sophögen som jag hoppas är väck imorgon!

Ovido - Quiz & Flashcards