Alla inlägg den 10 maj 2007

Av miniu - 10 maj 2007 19:39

Idag var det utbildningsdag, jag hade länge sett fram emot den, så jag kände mig på topp när jag vaknade.

Jag och Helene skulle på SDI-utbildning.

SDI Strength Deployment Inventory
SDI® är ett frågeformulär och en kartläggning som hjälper människor att upptäcka egenskaper och potentialen i deras sätt att relatera till andra människor.


Otroligt intressant och effektivt att lära känna sig själv och hur man agerar i olika situationer, så väl i arbetslivet som i andra livssituationer. Jag har gjort många sådana personlighetstester som ledare och chefer ofta får göra i samband med rekrytering eller andra lägen, men detta var det bästa säger jag... även om alla visar samma sak - jag är en egen typ!

Grejen är att det handlar inte om att vara rätt eller fel, utan det handlar om att veta vem jag själv är, mina styrkor och mina svagheter, hur jag hanterar dom och hur jag förstärker dom eller vad jag bör se upp med när det gäller överdrivna styrkor... Mycket intressant!


Ja, vem är jag då? Här kommer lite av testmaterialet, jag väljer att lägga ut det eftersom jag tycker att det stämmer så väldigt bra på mig, även om man alltid måste komma ihåg att detta är ganska grova stereotyper...


Du är mest nöjd med det du håller på med när du... kan konkurrera genom att använda ditt omdöe, och leda andra objektivt och effektivt.


Du känner dig mest belönad av andra när de behandlar dig som en... stark och principfast person, som förtjänar erkänsla och respekt, som utövar ett konkurrenskraftigt och rationellt ledarskap.


Du identifierar dig med och känner dig mest avspänd spänd tillsammans med människor som... klart visar att dom förstår hur man använder makt på ett rationellt sätt, och förstår vikten av ett snabbt och omdömesgillt agerande i frågor som rör konkurrensförmågan.


Du känner sig dragen till och nyfiken på människor som... är uppmuntrande och lojala mot dig och som är villiga att hjälpa dig, utan tvekan eller inskränkningar, att nå framgång.


Helst skulle du vilja vara... mer tillitsfull och hjälpsam mot andra och mer öppen med dina mål.


Helst vill du undvika att någonsin vara... en impulsiv och känslosam person som saknar ordning och mål i livet.


Du känner dig reserverad inför och en smula föraktsfull gentemot människor som... ständigt drar kortaste strået; saknar självständighet, är impulsiva, godtrogna och känslosamma.


Du känner starkt obehag inför människor som... bemöter dig med passivitet eller okunnighet, eller anklagar dig för besinnigslös aggression.



Ja, jag måste säga att det stämmer väl - eller vad säger ni som känner mig lite?

Jag är allstå angelägen om resultatorienterigng med förnuft, rättvisa, ledarskap, ordning och rent spel i tävlingar.



En väldigt bra dag... med många bekräftelser på vem jag är. Jag har verkligen hittat mig själv... nu gäller det att kunna hantera styrkorna och svagheterna på rätt sätt...



Ovido - Quiz & Flashcards