Alla inlägg under maj 2007

Av miniu - 13 maj 2007 22:08

... och imorgon hägrar en ny arbetsvecka, med som vanligt blandade känslor. Jag vill börja längta till att gå till jobbet igen... Okej, det kanske inte heller är det ultimata, men om jag blir av med klumpen i magen så är jag nöjd i allafall... please!



Helgen har varit lugn och skön. I lördags lagade jag lite mat och bjöd mamma, mot en motprestation - att gå med mig runt elljusspåret här. Hon antog utmaningen, så det blev en lugn och skön promenad.



Idag blev det en färd mot Birsta och vi beställde äntligen resan, så i februari bär det i väg till Mauritius - bara jag och mamma...*längtar*


Väl hemma blev det en skön powerwalk med betoning på power, jäklar vad jag tog i. Riktigt skönt var det...

Såg återigen det skogsduveparet som jag såg i går på elljusspåret, och då kan jag berätta att gatan heter Skogsduvevägen...finurligt va!



I kväll var Stina här, och vi hade lite pratstund och jag bakade lite paj - rabarberpaj, men det blev lite väl söt av mandelmassan, och smulorna i smulpajen blev lite kompakta... men men. Det trevligaste var att prata med Stina, vi är totalt olika i situationer, men innerst inne tror jag att vi är mer lika än man kan tro...



Nu väntar ett bubbelbad och därefter en god natts sömn som jag hoppas på, har sovit lite dåligt i helgen nattetid alltså.


Natti alla nära och kära!

Av miniu - 12 maj 2007 14:21

Fröken präktig är i farten igen. Imorse blev det en rejäl sovmorgon efter naturmorgon...*haha* så jag entrade övervåningen strax efter 11. Åt något som kallad kombinerad frukost och lunch, och inte rekomenderas - min mage gillade inte alls den varianten.



Dagens plan var att byta köksgardiner, och då handade det med andra ord om att putsa fönster också.

Så nu sitter man här med fönstrena putsade, alla blommor beskurna och genomgågna, riktigt skönt. Nu väntar förhoppningsvis en prommenix på högre höjder innan lördagseftermiddagen tar över med sina planer.


Går runt i hemmabrallorna, totalt osminkad, håret i lite knullrufs och har det allmänt gott...  och är så lycklig över att jag har den stora förmånen att bo här!

Av miniu - 10 maj 2007 19:39

Idag var det utbildningsdag, jag hade länge sett fram emot den, så jag kände mig på topp när jag vaknade.

Jag och Helene skulle på SDI-utbildning.

SDI Strength Deployment Inventory
SDI® är ett frågeformulär och en kartläggning som hjälper människor att upptäcka egenskaper och potentialen i deras sätt att relatera till andra människor.


Otroligt intressant och effektivt att lära känna sig själv och hur man agerar i olika situationer, så väl i arbetslivet som i andra livssituationer. Jag har gjort många sådana personlighetstester som ledare och chefer ofta får göra i samband med rekrytering eller andra lägen, men detta var det bästa säger jag... även om alla visar samma sak - jag är en egen typ!

Grejen är att det handlar inte om att vara rätt eller fel, utan det handlar om att veta vem jag själv är, mina styrkor och mina svagheter, hur jag hanterar dom och hur jag förstärker dom eller vad jag bör se upp med när det gäller överdrivna styrkor... Mycket intressant!


Ja, vem är jag då? Här kommer lite av testmaterialet, jag väljer att lägga ut det eftersom jag tycker att det stämmer så väldigt bra på mig, även om man alltid måste komma ihåg att detta är ganska grova stereotyper...


Du är mest nöjd med det du håller på med när du... kan konkurrera genom att använda ditt omdöe, och leda andra objektivt och effektivt.


Du känner dig mest belönad av andra när de behandlar dig som en... stark och principfast person, som förtjänar erkänsla och respekt, som utövar ett konkurrenskraftigt och rationellt ledarskap.


Du identifierar dig med och känner dig mest avspänd spänd tillsammans med människor som... klart visar att dom förstår hur man använder makt på ett rationellt sätt, och förstår vikten av ett snabbt och omdömesgillt agerande i frågor som rör konkurrensförmågan.


Du känner sig dragen till och nyfiken på människor som... är uppmuntrande och lojala mot dig och som är villiga att hjälpa dig, utan tvekan eller inskränkningar, att nå framgång.


Helst skulle du vilja vara... mer tillitsfull och hjälpsam mot andra och mer öppen med dina mål.


Helst vill du undvika att någonsin vara... en impulsiv och känslosam person som saknar ordning och mål i livet.


Du känner dig reserverad inför och en smula föraktsfull gentemot människor som... ständigt drar kortaste strået; saknar självständighet, är impulsiva, godtrogna och känslosamma.


Du känner starkt obehag inför människor som... bemöter dig med passivitet eller okunnighet, eller anklagar dig för besinnigslös aggression.



Ja, jag måste säga att det stämmer väl - eller vad säger ni som känner mig lite?

Jag är allstå angelägen om resultatorienterigng med förnuft, rättvisa, ledarskap, ordning och rent spel i tävlingar.



En väldigt bra dag... med många bekräftelser på vem jag är. Jag har verkligen hittat mig själv... nu gäller det att kunna hantera styrkorna och svagheterna på rätt sätt...



Av miniu - 9 maj 2007 18:02

Nu när jag skull städa undan i köket hittade jag min dagbok från i fjol. Varför öppnade jag den? Varför gick jag medvetet med på att återuppleva det som hände i fjol?


Naturligtvis vet jag varför - för att jag njuter av våren nu. Jag njuter av varje liten pippi som sjunger, av varje liten knopp som slår ut på björkar och buskar... jag njuter verkligen av varje steg som våren tar!



För ett år sedan, då log inte livet åt mig, och jag ville inte le åt livet heller. Det var vid denna tidpunkt hela min kropp fullständigt skrek NEJ NEJ NEJ, och reagerade med sömnlöshet, håravfall och alla möjliga rubbningar i kropp och själ. Det var vid denna tidpunkt jag inte kunde somna, men jag somnade gråtandes, och vaknade gråtandes... för att inse att mina ben knappt bar mig. Jag kunde inte berätta för min älskade mamma hur otroligt dåligt jag mådde, för hon skulle bli livrädd. Dagarna och nätterna spenderades åt samtal för att rena någons själ. Totalt utnyttjande kallas det. Det gjordes allt och lite till för att jag skulle orka prestera ännu mer, springa ännu fortare, runt i hjulet, runt igen, snabbare, kom igen...



Jag blir så väldigt ledsen när jag läser hur dåligt jag mådde och hur naiv jag var, hur jag kämpade för att lindra någon annans sorg, medans denne andre bara fortsatte att såra... och jag fortsatte att lindra, fanns där, torkade tårar, sa stöttande saker...



Alla andra satt ute och fikade och åt glass när vårsolen värmde, jag jobbade, sedan bad jag om att få jobba hemma eftersom benen inte bar mig och jag darrade - och jag fortsatte att jobba hem, jag presterade som allra bäst när de andra hade fest...




Av miniu - 9 maj 2007 16:22

Idag har jag ingen pejling på vilken veckodag det är, jag har gått och känt torsdag hela dagen, vilket skulle innebära fredag imorgon... men nejdå - imorgon är det en vanlig torsdag. Fast i och för sig inte vilken torsdag som helst, för jag ska på utbildning! Som jag brukar säga till mina deltagare - kunskap är aldrig för tung att bära...

Jag och Helene ska nämligen på SDI-utbildning. Det handlar om att hitta/inventera styrkor och svagheter hos sig själv, som jag kunskap om hur jag agerar mot andra i olika livssituationer. Intressant tycker jag!



Smet hem lite tidigare från jobbet idag, och tog på min walkingkläderna, satte iPoden i örat och woooops så var jag i väg runt elljusspåret här kring knuten.

En skön liten tur blev det. Och ikväll är det träning, så det känns kanon.



Nu kan jag äntligen bocka av lite till på min lista, nämligen fönsterdörr och staketeländesval... nu är det beställt och vips så blev man 15 000:- fattigare på en gång... men det känns skönt att det är över. Och jag lär ju ha någonting att göra - grunda och täckmåla 110 spjälor...

Nu är det sluttampen på alla kostnader för renovering...eller är det bara början, slutet eller början...*funderar vidare som ny husägare*

Här ska det byggas balkonger och altaner - kom igen nu!



Idag blev även min tvättbänk klar och som vanligt när min kakelsättare sätter något i händerna så blir det kanon... riktigt riktigt bra blev det och det lyfte hela badrummet tycker jag. I morgon fortsätter han med att mura igen fönstrena i badrummet, så det blir snyggt åt alla håll och kanter!


 Ser verkligen fram emot när han och min markarbetare ska börja med markarbetet framme på plätten, det ska bli ljuvligt att få det färdiga resultatet.



Nu ska jag ta och påbörja matlagningen, för idag serveras det korvstroganoff med ris, och jag kan bara meddela att det inte är något halvfabrikat med hälfen socker... nänä... nu ska fröken präktig laga mat här på torsdagen... nej - det var ju onsdag!

Av miniu - 8 maj 2007 20:40

Idag fick jag beskedet att jag fick mina 5 extra semesterdagar mot att jag inte tar ut övertidsersättning, något jag aldrig gjort. Andra platschefer i företaget har haft det lääääänge, men jag fick själv påpeka eländet, och fick besked idag. Det säger ju ganska mycket...



Nu blev jag återigen helt tom... detta är inte min drömarbetsgivare, men ett jobb jag trivs mycket bra med. Man vet vad man har... men inte var man får...

Är gräset grönare på andra sidan?



Om två veckor vet jag om vi får det jobb jag hoppas på... annars blir det till att fundera ut en annan utväg, för detta tänker jag inte acceptera.






Av miniu - 7 maj 2007 21:46

Nu sitter man här och sappar efter en måndag som går mot sitt slut. En måndag som innebar kaos och lite till. Allt på en gång. Jag och Helene försökte nog rädda upp situationen, men ibland undrar man vilket jobb vi egentligen har. Det märks väldigt väl att Helene bara jobbar deltid, och jag hoppas innerligt att vi har möjlighet att genomföra att hon går upp till heltid igen i höst.



Deltagare i all ära, men idag var det hotline på telefonen och det var idel svåra frågor. Tålamodet var nära att tryta och jag kände hur jag skulle önska mig mer mod att vägleda och coacha, men idag tog frustrationen över.

Många saknar engagemang, vilja, stöd från andra än oss, och ett "go"... det är rätt bra inredienser att ha när man står inför en förändring.



När vi skulle gå på toa, vår egen personaltoa där tanken är att bara jag och Helene ska husera, så ser Helene att hela toan är fylld med blod och lite OB-rester, en härlig start.

Under dagen utvecklades toaproblemet och toastolsinnehållet blandat med blod och andra trevligheter svämmade över... o fy!

Ringde felanmälan och jag o Helene kommer nog få bannor eftersom det hela inträffade på personaltoan, så vi ser ut som de skyldiga.



Efter en kaotisk dag på jobbet där jag och Helene fnissade loss på lunchen, som by the way var riktigt äcklig och gav magknip, så åkte vi hem till mig och drack lite riktigt kaffe. Gott gott!



Kvällen bjöd på träning, men inget pulspass, utan ett vanligt medelpass, men jag och Anneli trod på efter uppvärmningen, då passet var av mycket dålig kvalitet. Då tog vi tillfället att göra ett riktigt gympass inklusive aprummet, och nu sitter jag här och känner mig totalt genomtränad i hela kroppen - en underbar känsla som fler borde få känna.

 Tog ett kvällsmål med lite kesella, frukt och nötter... gott gott!




Av miniu - 6 maj 2007 21:17

Jag som i vanliga fall ser en film varannan månad, har denna helg lyckats se 3 filmer, så jag känner mig ganska stolt.


För er som inte förstår varför det är så stort för mig att se en film, så kan jag förklara att jag för knappt två år sedan inte kunde titta på tv och ännu mindre sitta still och se en film. Film är en fantastisk avkoppling. Jag började fylla min fria tid med film och böcker, och insåg att jag blev mer avkopplad på ett bättre vis. Det var som att lämna den värd man lever i för en stund... en härlig känsla.


I allafall så vill jag dela med mig av helgens 3 filmer jag som jag verkligen rekomenderar på olika sätt.

Borat - det behövs väl inga kommentarer. Vill ni skratta och ha kul - se den! För mig var det en perfekt inledning av helgen i fredagskväll...


Efter bröllopet - det är nog faktiskt en av de bästa filmer jag skådat. Mads Mikkelsen är suverän på alla sätt...och helt outstandig att se på. Riktigt underbar film som också är vackert gjord.


Små röda blommor - en vacker film om Qiang som växer upp på ett barnhem med sträng uppfostran. Fröken Li och Tang och röda blommor gör handlingen. Även denna film är oerhört vacker och gripande.

Ovido - Quiz & Flashcards