Alla inlägg den 2 januari 2008

Av miniu - 2 januari 2008 18:21

Idag är det ett år sedan jag formellt blev ägare till Högre Höjder. I mars blir det ett år sedan jag flyttade in. Ni som regelbundet läser min blogg vet nog hur mycket mitt hem betyder för mig.

Mitt hem är verkligen källa för avkoppling, krafthämtning, kontemplation och mycket annat. Här är jag hemma...


Jag vet att det inte är alla förunnat att få vara med och skapa sitt drömboende från grunden, men jag fick det, vilket jag minst en gång varje dag är ruskigt glad för.


2007 genomgick Högre Höjder förvandling, från 70-talet look till att bli mitt personliga hem på gräddhyllan med utsikt över hela Sundsvall.

Rymden, närheten till naturen, grannarna, utsikten, planlösningen... listan kan göras lång.

2008 kommer förvandlingen att fortsätta på utsidan eftersom det planeras ommålning, förrådsdörrar ska bytas, marksten ska läggas, spotlight ska fällas in i trappan och i markstenen ute, en trappa till entren ska gjutas.


Här kommer några av mina godbitar från mitt favorithem - Högre Höjder!


Balkongen - där har jag tillbringat många timmar i sommar, och i vår så ska jag vara först ut med min dubbla espresso!


Sängen - världens bästa säng!


Badrummet - två rum blev ett! Här njuts det i fulla drag. Även en fröjd att plocka med tvätten när bänken kläddes med mosaik.


Bubbelbadet - ja, kommentarer är överflödiga... Livskvalitet kallas det!


Köket - här spenderar jag mycket tid, och mycket ska bli mer. Min absoluta favorit är induktionshällen, här går det undan!

Av miniu - 2 januari 2008 14:29

2 januari, vardag för många, även för mig, men en liten guldkant på vardagen för jag är ledig några dagar till innan jag är back in buisness igen!


Idag ska oxfilén, hummern, pilgrimsmusslorna, marulken och andra gottigheter bytas mot något minst lika gottigt, men av annan dignitet. Ska fräsa ihop lite färska grönsöker, citrongräs, jätteräkor, hälla lite kokosmjölk över och äta med lite ris. Vardagen är inte så dum ändå!


Tog en rejäl sovmorgon, men hade nog kunnat sova några timmar till om inte telefonen ringt. Blev en lunch på stan, 7 Kryddor - alltid lika gott för magen. Gav mig ut på lite konsumtionsjakt men blev bara ett par strumpbyxor rikare. Hittade inte de perfekta kökslamporna som jag hade velat ha nu när jag julen snart ska ut. Hittade heller inte ett par stövlar med högt skaft utan hög klack som var klassiskt fina med bara ett spänne eller så.

Nu är man hemma och ska fortsätta beta av några saker på min To Do-lista, som ska vara checkad och klar innan jag är tillbaka på kontoret på måndag. Den innehåller en hel del punkter som känns som gjorda för dagar som dessa.

  • Olja in trappan
  • Torka ur bestiklådor
  • Ringa Elektrolux om diskmaskinen
  • Ta bort julen och få in våren
  • Olja bänkskivan
  • Olja köksbordet
  • Olja matsalsbordet
  • Bringa ordning bland tidningarna
  • Torka ur kylskåpet
  • Få ordning på duschväggen
  • Boka tid för omläggning av 150 kvm trägolv (check och klart)

Utöver det ska det liggas i soffan och tittas på Dr Dreamy, marcheras några promenader, njutas av lite godheter och bara varas!

Vardagar är underskattade, i allafall om man får vara ledig!

Ovido - Quiz & Flashcards