Alla inlägg under januari 2008

Av miniu - 19 januari 2008 09:37

Det har, som jag tidigare berättat om, flyttat in en fjärilsfarm i min mage, som rör med sina vingar i min mage, och skapar en känsla av touch, det magiska ordet touch!


I natt gjordes det en handling som är så långt i från vad jag skulle ha gjort om jag vore klok och förnuftig, om jag vore mitt gamla jag.

Jag lyssnade på mitt nya jag, lade ord som klokhet och förnuftighet lite längre bak och lyssnade på orden vilja, nyfikenhet, längtan och värme.


Fjärilsfarmen flaxar lite annorlunda nu idag efter nattens upplevelse och i och med att rörelserna blivit annorlunda så lämnar det plats för att känna in känslorna inför kvällens fortsättning...

Av miniu - 18 januari 2008 17:46

Utan underdrift kan jag nog konstatera att jag genomgår ett av mitt livs mest utvecklande faser just nu. Livet finns där, livet lever och jag försöker att leva med livet, inte före, inte efter - utan just med livet!


Jag bryter mark...för att ge mig själv mer kärlek!

Jag klipper strängar som är starka och svaga...för att ge mig själv mer kärlek!

Jag utvecklar band till andra och mig själv...för att ge mig själv mer kärlek!

Jag kliver utanför normer i min omgivning...för att ge mig själv mer kärlek!

Jag städar bland kärleken till mina nära & kära...för att ge mig själv mer kärlek!


Det är en riktigt omvälvande resa, en stundtals vidrig resa, stundtals givande men framför allt är det en resa som är nödvändig för att jag själv ska fortsätta utvecklas som människa och vara den person som jag själv vill vara.


Jag har märkt att resan med att bryta mark är en resa som kostar mycket energi och som bjuder på en enda färdkost egentligen - styrka.

En styrka som syns, känns och finns.


Avslutar med att säga som Janis Joplin:

"Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har"


Av miniu - 17 januari 2008 11:04

Det var ett tag sedan, mail, sms och samtal från olika kända och okända människor som undrar och bryr sig om min frånvaro... TACK - värmer i hjärtat!


Sanningen är att det inte hänt något egentligen som föranleder min bloggtystnad, bara det att livet rullar snabbt och jag är inne i en väldigt intensiv fas på jobbet som gör min fullständigt genomslut på kraft och energi. En hel del träning och annat gör att vardagen bara rullar på i ett. Finns helt klart både för- och nackdelar med det tempo som är nu.


Igår var jag träningsfri och då tog jag mig en rejäl match med dammsugaren i huset, så att kvällen ägnades i soffan med Grey´s som trevligt sällskap. I eftermiddag är det en lite tidigare hemgång och en massage inbokad, så kvällen lär bli en repris på gårdagen - tack för det!


Ni är många som är nyfikna på den fjärilskänslan som finns i magen på mig... men jag tror att ni ska få vara nyfikna ett tag till, och förhoppningsvis trillar fjärilsslagen ner i min mage i helgen eller så får de flyga ett tag till, vet inte vad som är bäst - helt klart är att känslan av fjärilsvingar touchande magen, mycket mycket speciell... *ler brett*


Av miniu - 14 januari 2008 12:21

Så var det måndag då efter en riktigt tillbakalutad helg som innehöll många kravlösa stunder.

Tillbaka till verkligheten med besked och nu är det första gången på länge som jag känner mig pressad och stressad av tidsramar. Jävligt irriterande när personer skickar mail och försöker göra det tydligare, och i själva verket är det en helt annan vändning än det vi i arbetsgruppen kom fram till tidgare. Åhhhhhhh! Antar att det blir så när man är beroende av tidsramar och känner en enorm press. Det handlar om företagets finnas eller inte finnas, och det finns ingen tolerans till ett enda snedsteg.

Jag själv är beroende av underkonsulter och deras uppgifter, för att själv kunna sätta ihop mina uppgifter.


Länge sedan jag upplevde den här stressen nu, och jag trivs inte med den. Tyst på kontoret, alla är ute på lunch, min lunch består av hyresavtal, komptenser och referenser. Var och en blir salig på sitt brukar det väl heta...



Av miniu - 13 januari 2008 12:10

Uppstigen och färdigmyst i sängen så väntar en söndag full av energi till att bara ta det lugnt, visst låter det underbart?


Somnade tidigt igår, och vaknade i hyfsad tid imorse vilket ledde till en låååång stund med tidningen i sängen och lite mys innan jag äntligen steg upp på allvar.

Väl uppe möttes jag av en underbar syn, mina markiser hade fällt ut sig, som skydd mot solen - SOLEN ÄR HÄR! Mina markiser är elektriskt styrda och känner av hur stark solen är, vilket innebär att de bra fäller ut sig när det behövs, och idag behövs det. Strålande solsken, nysnö och minus fyra grader - de perfekta paramentrarna för en perfekt vinterdag!

Senaste gången markiserna var utfällda var i oktober tror jag, så nu är det verkligen ett tecken på att solen ska vara här, och jag ska ut och leva med solen.

Av miniu - 12 januari 2008 21:01

Lördagkväll äntligen!

Efter en hel veckas jobb och slit som innehöll tjänsteresa, workshops, möten, möten och ännu mer möten - så känns lördagskvällen helt fantastisk underbar.

Jag har jobbat undan lite idag, handlat lite, njutit av lite lunch på Innergården och dreglat över lite Amarone-viner på Systembolaget. En soft och skön dag med andra ord!


Nu är man hemkommen och jag har dukat upp lite ostar, fyllt glaset med ett mjukt och fylligt rött vin, placerat mig soffan, tänt ljus så långt ögat kan nå, satt på lite härlig musik och försöker mig på att leva med livet.


Som jag skrev igår, så har jag drabbats av en touch...

En touch av känsla...

En touch av nyfikenhet...

En touch av vilja...

En touch av leenden...

En touch av personlighet...


Kort och gott har någon touchat på ett sätt jag inte trodde någon skulle kunna göra på väldigt väldigt länge...

Denne någon har grusat mina planer, och vi alla vet nog att det finns inga planer när det är känslor med i leken.

Nu ska jag sätta mig i den stol som kallas livet, luta mig tillbaka och låta livet leva med mig och helt enkelt lita på processen.

En smula ovant...

En smula läskigt...

... men framför allt en smula nyttigt!

Av miniu - 12 januari 2008 12:13

Igår när jag kom hem låg det ett vykort i lådan, jag har blivit utvald att vara med i SIFO´s stora årliga enkät där man ska få fram en allsidig bild av hur svenska folket tycker och tänker.

 Det som undersöks är hur Sveriges befolkning förändrats när det gäller mediekonsumtion, intressen, attityder, aktiviteteter och inköp.


Jag vet att det bara är en liiiiten del av befolkningen som får den, och det ska spegla befolkningen så känner jag mig lite oroad eftersom jag har en insikt om hur otroligt viktigt varje enskilt svar är.


Vykortet avslutades med "Ditt svar gör helt enkelt skillnad"


Så nu gott folk förbered er på att det i mars/april kommer att presenteras en mycket speciell bild av det svenska folkets intressen, attityder och inköp... *ler brett*


Av miniu - 11 januari 2008 12:36

Så tyst det var på bloggen, så tyst så tyst. Beror först och främst på att jag varit nere i huvudstaden och jobbat och inte haft en minut över för att reflektera och fundera kring mig och mitt liv.

Nu är det fredag och det är full fart på agendan, två telefonmöten, en PPP som ska justeras, ett flödesschema formuleras och en hel del annat innan det blir fredagsträning och helg. Tror dessvärre att jag åker på att jobba en stund i helgen för att det få ihop ett stort arbete som vilar på bland annat mina axlar... utmanande men bara ett stort undantag som helgerna inte ska användas till i fortsättningen.


Det var en bruten plan, kanske att Dempsey kan locka ändå i helgen, för det var ursprungsplanen.


En annan ursprungsplan var att hålla i hjärtat hårt hårt och fokusera på mig själv ett mycket bra tag framåt.

Sen go´ vänner... dök det bara upp, en person som gör mig riktigt sugen att bryta min plan - att lätta liiiiiite på hjärtat... och kanske inte hålla i det fullt så hårt som ursprungsplanen var.


Ovido - Quiz & Flashcards