Direktlänk till inlägg 9 september 2007

Söndagsskörd på Högre Höjder!

Av miniu - 9 september 2007 17:17

På Högre Höjder har söndagslugnet infunnit sig. Dagen gick till att göra ordning i förråd både inne och ute, ta bort lite blommor som passerat bäst-före-datum med råge. Höstförberedelser med andra ord...

Inte att förglömma, jag har skördat underbara gula söta plommon! Äpplena får vänta några dagar till, de små stackare som finns. Påminner mig om att det är dags att beskära fruktträden nu. Anneli - noterar du husmorspoängen där?


I ugnen gratineras en italiensk kasslergratäng med massor av parmesan, vitlöksfräst babyspenat, basilika och soltorkade tomater. Tomatsalladen står och gottar sig i kylen i väntan på sällskapet.


I högtalarna spelar Lionel Richie förfullt... och det är en ganska skön stämning här på Högre Höjder en söndag som denna.


Ikväll väntas det en ordentlig powerwalk innan det obligatoriska söndagsbadet blir verklighet!

 
 
Ingen bild

Sten

9 september 2007 17:53

Hmm mmm du skriver ju så det riktigt _vattnas_ i munnen... varför är det så långt mellan Ludvika och Sundsvall :-/ ;-)... varje gång du berättar om mat du ska laga så vill jag komma hem och äta din goda mat tillsammans med dig... (får man skriva så till dig här på din blogg?)

Vad ska det bli av äpplena förresten? Paj, äppelmos, äppelkaka med vaniljsås *sluuuuurp* :-D, eller har du de som de är, i fruktskål eller fruktkorg?

Den hjärtformade fruktkorgen är jättefin att titta på så den står säkert framme på ditt soffbord eller köksbord istället?

 
Ingen bild

Stina

9 september 2007 17:57

Vad ska du hitta på med plommonen då! Chutney är ju mumma för mamsen;0) Åååå, ser fram emot att få komma förbi på en äppelpaj om nå´n vecka då;0) Kul att du njuter så av ditt hus, läckra kök och mysiga tomt. Är så glad för din skull!
Kramen...

 
Ingen bild

Miniu svarar

9 september 2007 21:23

Plommonen får nog hänga vackert på trädet, det är ju enorma mängder. Äppelpaj blir perfekt om nån vecka, men en tekväll kan vi väl ta innan dess?

 
Ingen bild

A.T

9 september 2007 22:15

Du får allt att låta så idylliskt! Söt korg, var har du köpt den?

 
anneli

anneli

9 september 2007 22:22

hahaha maaarreee nu får det snart va nog! eller ska du börja sticka snart också? ;)

http://abrutus.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av miniu - 4 februari 2008 21:27

Åkte hem till mamma ikväll, behövde henne. Håkan hade köpt blommor, aldrig har väl en bukett med blandade tulpaner varit vackrare än nu. Huvudvärken kom som ett brev på posten, vilket kanske inte är så konsigt om man knappt ätit något.   Känner mig ö...

Av miniu - 4 februari 2008 17:10

Jag har blivit skrämd till tystnad, tror bara det att den som skräms glömt bort vilken person som finns bakom fasaden. Mig skrämmer man inte till tystnad och definitivt inte nu. Varken då, nu eller i framtiden... that´s it!   Dags att lägga ett kapit...

Av miniu - 1 februari 2008 18:03

Ni som inte vill läsa gnäll, kan vända här... Äntligen fredag, som jag längtat. Från det att jag satte foten på jobbet i måndags har jag haft nedräkning till helgen på ett sätt jag aldrig någonsin känt förrut...*ogillar känslan skarpt*   Två övertids...

Av miniu - 30 januari 2008 22:50

Det står en tvättmaskin där nere... längtar efter den. Det står en torktumlare där nere... längtar efter den. Det står en dammsugare där nere... längtar efter den. Det finns dammtrasor i lådan... längtar efter dom. Det finns allrengöring under diskbä...

Av miniu - 30 januari 2008 14:52

Idag är det en sån här dag man inte skulle ha gått upp... allt bara jävlas! ALLT!...

Ovido - Quiz & Flashcards