Alla inlägg under augusti 2007

Av miniu - 9 augusti 2007 22:11

Jag har bott här i fem månader, och jag är såååå kär, fulltständigt förälskad i mitt hem. Svårt för somliga av er att förstå kanske, men för mig är mitt hem en väldigt stor del av mig, här hämtar jag krafter och finner ro!


Varje steg jag tar hemma gör mig glad, mitt drömhem blev verkligen så bra som jag bara kunde önska. Vägen dit var kanske inte den lättaste, men jag är jätteglad över att jag haft möjligheten av förverkliga min dröm om ett personligt hem som speglar mig!

 Just dessa tankar slog mig idag då jag höll på med tvätten i min "klädvårdsdel" (japp, om kläderna är preppy så måste dom ju skötas också)

... att jag tycker det är så kul att göra det andra tycker är så tråkigt. Jag kan njuta av att sortera tvätt, hänga fram nya handdukar, tumla, hänga och tvätta! Ska det ses som en hang-up?

Och visst, jag erkänner, mosiakbänken gör det hela lite roligare, dyr som attan, men riktigt najs att slänga upp lite härliga handdukar innan dom flyger in i klädkammaren!


Så... till er kära bloggläsare, här kommer några bilder från en augustikväll på Högre Höjder!


Ni ser mitt vardagsrum, här ska det bli många sköna höststunder i höst, ett glas rödvin, en bra film och trevligt sällskap!


Ni ser också dubbelfönstren i mitt stora härliga sovrum, här sover jag som en riktigt princessa.


Bjuder också på mattan som det tog tid för mig att älska, eftersom jag hade bestämt mig för att hata Pappelinamattor, men nu är det gjort - jag älskar den!


... och naturligtvis - mosaikbänken som inte går av för hackor!


Tack alla ni, som gjorde min dröm till verklighet!

Av miniu - 8 augusti 2007 21:48

* En svalkande tequiladrink

* En god mustig chokladpralin

* Nyvädrade sängkläder


Natti natti, min första semesterdag går mot sitt slut, nu återstår några fler lika sköna dagar!

Av miniu - 8 augusti 2007 16:26

Idag har jag haft en riktigt härlig start på min semester.

Strålande solsken och närmare 30-gradersstrecket, perfekt för lite solbränna!

Jag har bara tagit det lugnt, läst lite, lyssnat på radio, lyssnat på bin, lyssnat på fåglar, vattnat blommor och bladet, kollat på dom och insett att lavendeln är på gång igen, att Mårbackan är vackrare än någonsin, att myntan blir perfekt i kvällsdrinken i kväll...

Tittat på plommonträdet, konstaterat att det inte blir så många äpplen i år... Vilken underbar dag!


Här är en bild på min balkong på Högre Höjder...*älskar*

Av miniu - 8 augusti 2007 10:52

Efter en jättetrevlig kväll på Oscar kan det inte annat är kännas att semestern är här på riktigt nu!

Jättegod mat och god dricka, och jäklar vad jag blev påverkad - läskigt. Har varit på Oscar många gånger då jag haft mer alkohol i kroppen än denna gång, men nu gjorde fördrinken a´la cairpirinija och det stora glaset rött, en sån påverkan att jag höll på att ramla på toaletten, jag blev såååå yr - obehagligt!


Sov ut riktigt skönt imorse, spelade in ett nytt mobilsvarsmeddelande på telefonen och ska ut och pussa solen lite nu innan eftermiddagen kommer jag drar mot stugan.


På med sololja, boken i handen, bikinin på, och uuuuuuut!

Av miniu - 7 augusti 2007 14:43

"Hej, tack för ditt mail. Jag njuter av lite semester och kommer därför inte kunna läsa och svara på ditt mail omgående. Om du måste ha tag på någon av oss på kontoret hänvisar jag till XX (världens bästa högra hand)som nås på XX, så kan hon hjälpa dig."



Det är stort... det är riktigt stort. Ikväll blir det mat och dryck på Oscar för att fira in semestern och imorgon blir det inga planer alls, så skönt så underbart så fantastiskt.


Sista timmarna nu, rensar, plockar, sorterar. Tack Helene för en fantastisk fin dag, som fylldes av massor av skratt. Tanken slog oss idag, när vi passerat två kvarter ner till torget, att vi skrattar jättemycket på jobbet jag och Helene, skrattar åt fåglar, åt oss själva och ler att vi har det så bra.


Man ska lämna placet när man är på topp - och så gör jag. Nu ska jag njuta av 1½ veckas ledighet med avbrott för ett gästspel.



Jag ska dricka drinkar, läsa, dricka skumpa, sola näsan, dricka massor av fylligt rödvin - gärna italiensk och andra trevligheter på Högre Höjder!

Here I come!

Av miniu - 6 augusti 2007 22:37

Världens bästa mammie är äntligen hemma! I två veckor har jag varit utan henne, det är mycket för en mammiegris som mig. Nu ska jag verkligen njuta av henne och jag hoppas att hon kan slita sig från jobbet och vara med mig.

Jag har verkligen världens bästa mammie, en mammie som verkligen finns där när jag behöver, alltid har en famn över att gråta i, kloka (men kanske inte de man just vill) ord att ta till när man behöver det och framförallt har hon en tro på mig och min förmåga.


Kärleksförklaringen kan göras lång och jag hoppas att jag gör det så många andra glömmer bort, visa min kärlek till mamma i vardagen...

Min älskade mammie!




Av miniu - 6 augusti 2007 13:23

Något för många par skor... ( ett till varje tillfälle, preppy dom flesta men what, vi går ju mot en höstsäsong nu också så skofetishen får sukta lite till)


Något för många sängkläder ( ett till varje tillfälle vill jag säga här också... och lämnar resten åt fantasin, er fantasi alltså)


Något för många underkläder ( beror på tillfälle, men det är ju såååå viktigt att vara fin under)


Något för många handväskor ( men det är ju en kvinno-klassiker)


... och så... något för många gardiner, dags att beställa höstgardinerna nu - och det är gjort! Nya köksgardiner, nya gardiner till vardagsrum/matrum är beställt idag på lunchen - snyggt på Högre Höjder!


Så, lunchen på Casinot med världens bästa högra hand, var inte bara trevlig, den var effektiv. Gardinköp och lunch - kombinerat!

Dags att återgå till jobberiet!

Av miniu - 5 augusti 2007 17:55

Dags för mig, Fanny, 10 år - att bege mig till mitt hem. Imorgon kommer min familj hem, och ni ska veta att jag längtar. Idag var det en likadan bil som min som körde på gatan nedanför, och jag kände igen motorljudet. Sprang oroligt runt på balkongen och trodde att dom kom för att hämta mig - men inte då...


Ska vi ta det från början då? Vaknade, åt en delikat frukost med lillmatte. Vi tog en prommis i mina trakter och sedan blev jag lämnad hemma medans matte åkte till Plantagen och köpte något att ha istället för hortensiorna som har fått för mycket vatten och för lite sol denna sommar. Hon kom och hämtade mig bums efter hennes tripp. Jag hoppade in i BMW´n och det bar i väg mot Högre Höjder. Vi hade ingenting speciellt på agendan idag, men vi har haft en riktigt fin dag ändå - jag och min lillmatte som idag hade det lite ledset i hjärtat. Hon fick nått sms i natt som rev upp lite känslor igen.


Ja, vi rensade lite ogräs, satt på balkongen och läste och solade. Det var ruskigt varmt idag, så jag pendlade mellan inne och ute. När klockan blev eftermiddag drog lillmatte med mig på en prommis. Tror ni jag ville? Nä, just det, men jag hade inget val. I 45 mi spatserade vi, jag trippade mest, och försökte trotsa lite så vi skulle gå tillbaka, men det gick inte.


Nu har jag kommit till Malmövägen och ska ta igen mig lite. Lillmatte ska hoppa in i duschen och pyssla med kroppen lite så hon - det är ju måndag igen imorgon!


Tack för att ni läst mitt gästbloggeri från Högre Höjder!

Ovido - Quiz & Flashcards