Alla inlägg under augusti 2007

Av miniu - 23 augusti 2007 15:31

Jag kommer aldrig någonsin bli en Coop-människa, så är det bara!

Lidl är definitivt inte my cup of tea. Willys har inte imponerat, hittar inte det jag vill ha, och då slutar det ändå med att jag måste åka på ytterligare ett ställe, och i min värld är tid pengar, definitivt min hälsa - eftersom jag får spader på Willys. Skrikande barn och skrikande föräldrar. Fråga mig den dag jag blir mamma om jag kommer vara lika irriterad över de små livens läten på offentliga platser, förmodligen inte -  är min omgivnings uppfattning i den frågan. Förhoppningsvis blir det ett pyre präglat av mamma, som gör som man blir tillsagd och inte härjar runt mer vild än tam runt hela butiken och skriker och gapar...*ryser*

City Gross nära och bra men jag har ju saknat Ica Kvantum här. Charken, personalen och att kunna hitta allt på ett och samma ställe.


Idag var det alltså dags igen, att återse kända ansikten när man gjorde sina matinköp. Många "hej", "tack", " vad fint" "lycka till", "ja, vi kan ju ta en lunch", "kom förbi på en fika" blev det under min tur på stället.

Fick en rundtur av personalchefen tror jag, eftersom jag hjälpt till med rekryteringen där - trevligt!

Allt som stod på min lista fanns att inhandla, med besked!

Så nu finns det lite mer än Moet, Bollinger, Tattinger och Vueve Cliquoet i mitt kylskåp, kan båda gott inför helgen när Nejka ska öppna det och kommentera min champagnelagring!


Nu ska jag ta och svänga ihop en liten middag här, blir en tidig sådan idag eftersom det står träning på agendan. Tror bestämt att det blir en ceasarsallad till middag idag...


Av miniu - 23 augusti 2007 12:48

Här pågår förberedelserna som bäst inför kursstarten i nästa vecka, en vecka som blir förbannat tajt för min del. Vi startar en ny utbildning med allt vad det innebär och dessutom sätter alla informationsmöten igång för det andra projektet jag ska leda.


Jag känner en press över att vara utvilad, som jag egentligen inte är. För jag vet verkligen att det kommer krävas 120% av min kapacitet i två hela veckor nu... Jag tvekar väldigt sällan över min kapacitet, för jag vet att den är enorm, men nu finns det en liten gnagande oro, och jag vet inte om den är befogad eller inte...


Nästa vecka drar träningen igång på allvar igen, så då är dags Anneli - då äger vi igen! Jag har ju kört 3 pass plus powerwalks hela sommaren och det märks i kroppen, så det blir inte tungt att starta om. Men det ska bli skönt att få rutin i det hela igen. Finns det något som är skönare än fredagsträningen på fredagar efter jobbet?! Väldigt få saker som är skönare än att avrunda en arbetsvecka med ett rejält pass och lite stabilitetsträning på det!


Nu ska jag ta och gå ut på stan igen, och försöka få lite gjort innan jag ringer växeln och kopplar ur telefonen för lite semester. Imorgon är det en semesterdag, som är min, bara min! Det blir en härlig sovmorgon och en riktigt snabb powerwalk. Efter det tänkte jag våldgästa mammie och bli bjuden på en lunch innan jag entrar Maskrosen för lite SPA och massage...

Av miniu - 22 augusti 2007 21:29

"Men ni har ju påsar och mörka ringar under ögonen båda två"  sa alltid så uppriktiga Lena till mig och Helene idag - precis det man ville höra klockan 10 på morgonen efter en natt som innehöll alldeles för lite sömn.


"Har hon nån pappa?" sa Stinas son Mattis som var här och hälsade på idag, när han kom in i mitt sovrum, och förmodligen syftade på att han bor med sin pappa, så då borde jag också göra det! Ganska klokt!


"Och vad du blev präktig nu då" - kläckte Ingrid ur sig när vi hade terapi på telefon idag. Eller så är det så att jag alltid är präktig, men visat lite andra sidor på sista tiden, för i grunden är jag präktigheten själv!


Ja, det var några glimtar av min onsdag. En onsdag som bjöd på ett strålande sensommarväder som jag utnyttjade efter ytterligare en tuff arbetsdag. Tog en promenad för att lufta kropp och knopp, och passade på att marchera hem till mamma.


Nu ska jag hoppa bums i säng och inte servera några Treo-drinkar i natt...

Av miniu - 22 augusti 2007 09:14

Jag är inte en människa som tyder och analyserar mina drömmar, men idag är det sjunde eller åttonde gången jag drömmer exakt samma sak; och vaknar med samma panikkänsla.


Jag drömmer helt sonika att jag kommer in i ett fullsatt klassrum på Hedbergska, som elev. Där inne sitter min gamla mattelärare i Matte C och undervisar hela min gamla klass, jag är försenad och alla väntar. Jag har en jävulsk frånvaro och fattar ingenting av det vad hon går igenom och det är en vecka kvar till slutprov.

Vaknar alltid lika kallsvettig och får panik över att Matte C verkligen måste klaras av, som om den inte vore avklarad. Jag får blinka flera gånger för att verkligen komma tillbaka till dagens verklighet; att jag har ett betyg i Matte C och att saken är avklarad.


Denna dröm brukar jag drömma då jag och världens bästa lill-kusin pratar skola, eftersom hon är mitt upp i det och varje gång vi träffas brukar hon fälla någon kommentar om något prov eller någon uppsats som ska lämnas in.

Men nu är ju lill-kusinen borta, så hon är oskyldig till detta. På söndag - då jäklar blir det puss&kram-kalas med henne!


Ja, annars var natten som vanligt den senaste tiden, inte speciellt god med andra ord. Två härliga TREO-drinkar serverade jag mig själv under natten, och nu känns det skapligt.

Mammie, jag vet att du läser, men var inte orolig. Jag vet att du tar allt det jag skriver och säger på ordet, och jag och Anneli vill nog skylla det på att svenskan inte är ditt modersmål, det handlar om att läsa mellan raderna.

Anneli - vi måste ta tag i detta med "SFI - Vad hände sedan?"

Jag ska försöka få tag i någon kommunansvarig för det, så våra mammor kan komma och berätta.

Kan du tänka dig min mamma; torr som f*n, ut i verkligheten? På en sådan föreläsning måste hon nog prata om annat än periodiseringsfonder, expansionsmedel, avsättningar, avstämningar och annat extremt tråkigt och med en riktigt hög mingelpoäng!

Nu tar vi tag i det... ut med dom i verkligheten, dom kan säkert inspirera både en och två till livet efter SFI!


Nä, nu ska jag återgå till att göra någon nytta här på morgonen. Ett säljmöte är redan avklarat på telefon, och kommentarer är överflödiga...


Ha en riktigt fin sensommardag!

Av miniu - 21 augusti 2007 20:43

... sug på den karamellen ni gott folk!


Jag är beroende av båda dessa just nu, och tackar min lyckliga stjärna att jag har högt självförtroende och en bra självkänsla, utan det skulle livet vara lite mer komplicerat, som om det inte vore nog...


Men, framförallt självkänslan är en färskvara hävdar jag, någonting man måste jobba på för att uppnå. Jag får ofta höra att min självkänsla syns och märks, och visst jag känner att så är fallet, men det har inte alltid varit så. Marre har varit blygare än blygast när jag var det lilla barnet, en som inte alltid ville stå i centrum, som gärna höll sig i bakgrunden och lät showen pågå.

Måste ju medge att jag idag inte heller är någon som riktar all uppmärksamhet mot mig på offentliga tillställningar, är ofta den som håller en mycket låg profil, för att sedan ge igen och kapa fotknölarna när jag känner mig tillräckligt påläst och införstådd.

Taktik, lugn, vänlighet och min bestämda uppfattning är mina vapen och används ofta för att uttrycka min självkänsla!


Det jag vill säga med dagens andra blogginlägg är;

dags att investera lite tid i sig själv är dagens uppmaning!

Av miniu - 21 augusti 2007 12:59

Det har hänt - jag tog en ordentlig lunchpaus!

Tog med mig mobilen, nycklarna och mig själv (ja, jag höll faktiskt på att glömma mig själv) och gick mot en ledig parkbänk i en solig stadshuspark - helt själv.

Behöver jag säga att det var dagens skönaste stund?


När ögonen fylldes av tårar, slog jag ett kortnr och hamnade hos Ingrid i Östersund, som fick jobba i 27 minuter med att lyssna på mig babbel om ledarskapets baksida...


Om 50 timmar tror jag bestämt att det är dags för mig att stämpla ut och göra helg, och göra fredagen till någonting riktigt fint. En dag på Södra Berget står ganska högt på önskelistan just nu för mig och mina tankar...


Längtar hem!


Ja, här har ni som tycker att min blogg blivit ytlig på sista tiden ett inlägg som speglar min analytiska och känslosamma sida, en sida som kämpar med att göra verkligheten mer dräglig för alla andra, men glömmer sig själv ibland.

Och ni som tyckte det var roligt att läsa om min tredje dejt med Figgelito, min andra värld som öppnat sig med andra BH-modeller och andra ytligheter - ni kommer få läsa det också...

Av miniu - 20 augusti 2007 20:28

Modebloggeriet skulle jag ju överlämna till någon annan, men kan inte låta bli.

Höst är stövlett-time, och nu finns det mycket som är fint!

Har hittat fyra modeller jag gillar, grejen är den att det står 7 par stövlar här hemma... så 4 till känns inte riktigt aktuellt.


Nå - vilka blir det? Personliga favoriter är den översta och den trejde. Den översta känns klassisk och stilren, trean känns lite läcker, men mina GANT-skor ser lite likadana ut...

Funderar vidare!


Av miniu - 20 augusti 2007 16:58

Då var den första arbetsdagen avklarad efter semester!

Här kommer den i siffror:


1 kundbesök, som ledde till ett referensjobb - härligt!

2 TREO hann jag med - inte lika härligt!

3 medarbetare mötte mig i morse när jag entrade placet!

4 gånger har jag svurit åt Centrexlösningen som nu är inkopplad!

5 telefonsamtal under lunchtid - i provhyttstiden!

6 kopplade samtal från växeln idag

7 gånger utropade jag "Hur svårt kan det vara" när tålamodet tröt, ibland en svordom efter också - sorry

8 timmars arbete var det nog inte riktigt idag

9 nya meddelande klockan 8.45 - Jippie - eller inte!

10 mail är kvarlämnade i mailboxen för att lösa under veckan

11 vindruvor finns i magen nu efter fruktstuden på eftermiddagen

12 är det tänkt att det är lunchtajm, idag prickade vi in det!

13 interna telefonsamtal är mottagna idag

14 körde vi ett stressat projektmöte, där projektledaren får bakläxa på fokus!

15 Kick Off-förslag jobbar jag på!

16 veckor ska vi umgås med våra nya butikare som kommer på måndag!

17 är det tänkt att vi ska gå hem för dagen, idag fuskade jag med...

...18 minuter!

19 mail har jag knåpat ihop idag - under snittet!

20 minuter kvar till min älskade mammie kommer!


... och här är siffror jag inte är lika nöjd och stolt över:

22 utgående samtal

47 inkommande samtal under dagen

181 mail skulle gås igenom, 2 var skräppost!





Ovido - Quiz & Flashcards